nieuwe iPad én Procreate

Ik kreeg een vervroegd kerstcadeau van mijn lief: Een iPad-pro 12,9 inch met Apple pencil. Wow!
ik ben nog steeds een beetje overdonderd. Ik durfde hem niet eens op mijn droomwenslijst te zetten. Zo'n luxe vond ik het. En dus weet ik nog steeds niet precies wat ik er allemaal mee kan doen. Wat ik al wel weet is dat Procreate, een bekroond programma, en wat ik er voor een tientje opzette, helemaal geweldig is. Ik kan een foto uploaden ( voor wie dit ook wil proberen en alsmaar niet snapt waarom dat niet lukt: je moet een 8 bits channel foto uploaden, géén 16 bits! ja lach maar, het duurde 30 uur voordat ik dat ergens vond in kleine lettertjes op een forum) en dan die bewerken in dat tekenprogramma in allerlei lagen. En dan kan ik die bewerkte foto met al die lagen weer openen in Photoshop om daar weer verder te prutsen. 

2017-12-20 16.17.56.jpg

Zie je wat ik bedoel? Daar rechtsboven zie je allemaal plaatjes boven elkaar, vakjes, whatever. Dat zijn lagen waarin ik iets getekend heb. Die witte rookwolken bijvoorbeeld die je op de foto van mij met die oranje pruik ziet in de linker boven hoek. Die witte wolken kan ik aan en uit zetten. Zodat ik ze wel of niet zie. OF ik kan ze een beetje laten zien door schuifjes. Dat dus. En al die informatie kan ik me deze bewerkte foto meesturen naar mijn computer. Om daar weer verder te werken. Cool. 

Omdat ik erg druk ben geweest met andere dingen, lang leve December, heb ik geen nieuwe foto's gemaakt. maar ik heb wel gespeeld met al die nieuwe dingen met wat oude foto's. Lekker oefenen en kijken of en wat ik kan gebruiken in de nieuwe concepten die ik in mijn hoofd heb al heel erg lang. Hieronder de foto's die ik onder andere dus heb bewerkt op mijn nieuwe iPad. 

2017-12-20 16.17.41.jpg